Bär sten och stenskivor försiktigt eller ta hjälp av flyttfirma

Om du som många beställer hem sten via internet och väljer hemtransport med ett fraktbolag så är det inte alls säkert att du får stenen inburen om du bor i lägenhet eller körd till dörren om du bor i hus. Fraktbolag har sina bestämmelser som ser lite olika ut beroende på vilket bolag det gäller.

Då och då kommer det frågor gällande hur man bär och flyttar sten. Granit har en hög densitet och den svarta graniten väger så mycket som 2900 kg per kubikmeter. Marmor väger inte fullt lika mycket och andra granitsorter än den svarta någonstans där emellan.

Vi pratade med Almedals Flyttexpress som är en flyttfirma i Göteborg. De har en helt annan möjlighet att genomföra tunga luft och med tanke på vilka skador felaktiga lyft kan leda till är det många gånger billigare att ta hjälp av proffs.

 

Ska man hantera sten, exempelvis stenskivor, så gäller det att bära dem på rätt sätt. Det gäller framförallt att vara rädd om knän och ryggar, men även stenen kan ta skada vid fel hantering. En stenskiva Nero Assoluto med måtten 180 cm x 60 cm x 3 cm kanske inte ser så tung ut men den väger nästan 100 kg. Mer exakt 94 kg. Att kånka den uppför trappor och genom trånga utrymmen är en stor risk.

Att rekommendera är, som skrivits ovan, att ta hjälp av proffs. Antingen kan man be dem om bärhjälp eller kanske bara med råd.  Proffs är exempelvis flyttfirmor som vet hur man bär med bärselar utan risk för ryggarna. Det finns en flyttfirma i så gott som varje stad i hela Sverige. Hos tidigare nämnda Almedals Flyttexpress kan du göra en förfrågan här. Nu finns det andra städer och orter, men du hittar gott om flyttfirmor via internetkatalogen infoo.se här.

NobleTeam satsar stort på fönsterbänkar

Tidigare har nämnts att fonsterbankar.se inlett samarbete med NobleTeam som nu satsat ännu mer på inomhus och fönsterbänkar i granit och marmor. Dessutom kan man numera köpa fönsterbänkar i ytterligare stensorter.

På deras webbplats kan man få ta del av mycket information om fönsterbänkar i sten och saker man behöver veta inför val av stenstort med mera. Det finns en del fakta som kan vara bra att väga in i köpbeslutet. Dessutom kan man göra en prisberäkning direkt på webbplatsen.

NobleTeam berbjuder dessutom en rad andra stenprodukter, både till inomhus och utomhus. Du hittar ytterligare information på nobleteam.se.